Een blikstempel wordt toegepast om reliëf aan te brengen in metalen plaatmateriaal (bijvoorbeeld blik) of onderdelen die uit metalen plaatmaterialen zijn gemaakt (bijvoorbeeld deksel van een verfbus). Een blikstempel is dus eigenlijk een preegstempel met een contra. Bij een blikstempel moet rekening worden gehouden met de fijnheid van de afbeelding. Kleine details worden niet goed in de afdruk weergegeven.

Uitvoeringen blikstempels

De afbeeldingen van blikstempels kunnen in één niveau, meerdere niveaus of zelfs 3D worden gegraveerd. Meestal zijn de afbeeldingen op één niveau gegraveerd. Blikstempels worden bijna altijd vervaardigd uit staal en worden gemonteerd in grote machinepersen die met veel kracht de afdruk in het materiaal persen. Omdat de stempels vaak in machines worden gemonteerd levert de klant vaak het materiaal/onderdelen aan en wordt hierin alleen de gravure gegraveerd.
Blikstempels hebben een lange levensduur.

< Andere drukclichés tonen


Voorbeelden:


Offerteaanvraag drukclichés

Kies type drukcliché

Vul dit veld in indien u de afmetingen al weet

Vul uw contactgegevens in

Optioneel: upload uw logo

Indien beschikbaar, upload dan hier het bijbehorende logo / bestand. Maximaal 10Mb en alleen van de typen: jpg, jpeg, png, gif, ai, eps, doc, docx, pdf.

Opmerkingen