Royalposthumus

Graveren

Graveren is een verspanende techniek. Door middel van graveren is het mogelijk woord en beeld in verschillende materialen aan te brengen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Graveren

Graveren is een verspanende techniek waarbij met een graveerfrees teksten en of afbeeldingen verdiept aangebracht kan worden in plaatmateriaal als metaal, messing, aluminium, hout en meer.

De keuze voor een bepaalde graveermethode is van vele factoren afhankelijk. De vorm, het materiaal, de gestelde eisen, kwantiteit, enz. zijn bepalend voor deze keuze.

Lasergraveren of lasermarkeren

Sinds een aantal jaren is lasergraveren opkomend in de graveerindustrie. Voor verschillende toepassingen is de laser uitermate geschikt, bijvoorbeeld met het laser markeren van RVS naamplaten, graveren van hout of het tekst matteren van glaswerk wordt de lasergraveermachine ingezet.

Computergestuurd graveren

Precisiegraveren van aluminium, messing of RVS naamplaten is uitgevoerd door een drie-assige graveermachine. Met een roterende frees wordt het materiaal verspaand zodat er een inwaartse of opwaartse gravure ontstaat.

Machinaal- of Handgraveren voor juweliers

Wij bieden u een breed scala aan mogelijkheden voor het machinaal graveren voor de juweliersbranche, denk hierbij aan het graveren van horloges, broodmanden, champagneschalen en andere vlakke voorwerpen. Daarnaast bieden bieden wij ook handgravure aan. Vraag naar de mogelijkheden.

Overige informatie

Voor meer informatie over graveren en de mogelijkheden kunt u aan de rechterzijde van de pagina alle onderwerpen bekijken. Bel voor vrijblijvend advies tel. 020-587 2 785.
Onderwerpen
Koninklijke Fabrieken Posthumus Koninklijke Fabrieken Posthumus B.V.

Oderweg 2
1043 AG AMSTERDAM

Postbus 174
1000 AD AMSTERDAM

Tel.: 020 - 587 27 85
info@royalposthumus.nl

       

Toepassing Graveren: